Lundberg fixade segern!

Fyfan vilken hemsk match att se på TV. Satt bokstavligt talat här hemma och skrek konstant. AIK började inte bra och skulle väl egentligen kunnat få ett rött direkt i början när Daniel Gustafsson går hårt in mot Sellin i Sundsvall på ett friläge, men domaren (Lerjéus) friade och hävdade att det var axel mot axel.

Sen kom AIKs första riktiga läge när DG får bollen på högerkanten, släpper den vidare mot Lundberg som löper ut och sätter in ett hårt, lågt inlägg som Mohammed Bangura möter och petar in vid första stolpen! Därefter var det AIK som ägde spelet. Sådärja, det var ju såhär det skulle se ut, ledning och spelövertag. Men då får Skulason i Sundsvall bollen strax utanför straffområdet, vänder på en femöring och skjuter bollen som stiger hela vägen in i bortre krysset. 1-1. Men det kändes ändå som att det speglade matchbilden. Efter målet jämnade matchen ut sig mer och det var ganska jämnt. Precis före paus får Viktor Lundberg bollen i ett klockrent läge i straffområdet men lägger bollen utanför. Typiskt Lundberg.

I paus ville jag se ett byte på Robert Åhman-Persson som inte alls var med i matchen. Vi hade verkligen inget spel via mitten utan fick hela tiden spela via kanten. RÅP var efter hela tiden och kändes oerhört stillastående. Jag gillar verkligen RÅP men det här håller inte i en guldstrid. Inget byte kom såklart, Alm byter väl sällan före 75e minuten…

I andra halvlek började Sundsvall bäst och när Nisse Johansson går bort sig i 49′ minuten får Sundsvall in bollen i straffområdet till Forsberg som lyckas peta den mellan benen på Per Karlsson och sedan lägga in den till höger om Ivan Turina. 2-1, vad fan är det som händer? Därefter följde 20 minuters pina när det inte kändes som att AIK kom nånstans. ”MEN BYT NÅGON NU ALM!” satt jag hemma och skrek. Lundberg brände ännu ett läge över mål. Det här håller fan inte, trots att han gjorde en assist på AIKs mål. Men i 71 minuten kommer en lyftning framåt, Lundberg löper, hoppar upp och nickar ner den bakåt till Bangura, på riktigt Obolo-maner, och Bangura trycker in kvitteringen! SÅ JÄVLA SKÖNT! JAAAAAAA!
Sen tar det bara några minuter innan det kommer ett inlägg mot Sundsvalls-boxen längs marken. Lundberg i kamp med en försvarare släpper bollen mellan benen och slår till med klacken. Bollen styrs i bortre stolpen, rullar längs linjen och träffar den andra stolpen och går sedan in i mål. Total jävla lycka. Satt och slog i väggen och skrek och farsan bara skrattade åt mig. Dock kändes det inte alls säkert, då Sundsvall verkade kunna skapa lägen från ingenstans. Men AIK höll undan och vann med 3-2 och tog tre viktiga poäng i guldstriden.

Notiser från matchen:

* Domare Lerjéus gjorde det bra den här matchen tycker jag. Inte bara för att man objektivt blev glad över att inget hände vid DGs tackling i första, men han var stabil över lag. Ovanligt för att vara Lerjéus.

* Martin Mutumba, vad gjorde han idag? Visst, han jobbade fram några lägen men kändes ofta seg och halkade runt ovanligt mycket.

* Backlinjen – Måste skärpa till sig ordentligt. Det märks att Lorentzson är bra på sin högerbacksposition för han saknades idag.

* 1+2 för Lundberg, ruskigt bra att vara inblandad i alla målen. Men han är fortfarande ingen anfallare, tycker att han borde få chansen på mitten igen.

* Bangura visar återigen att han egentligen hör hemma utomlands och att han bara är här på lån.

* Turina visade vem som hör hemma mellan stolparna med ett flertalet klassräddningar. Fluckert!

* Varför fick inte Moro chansen från start igen? Gjorde det bra i förra matchen och borde iaf ha blivit inbytt mot RÅP som inte lyckades bra.

* BYTEN ALM?! Visst, nu gick det vägen iaf, men att vänta till 89e minuten och då göra ett byte är under all kritik när spelet ser ut som det gjorde.

Elfsborg spelade hemma mot Örebro idag och jag hade räknat med att Ellos skulle vinna med ett par-tre mål, men kom undan med 1-0 efter mål av Ishizaki (otippat..) sent i matchen. Crespo var den enda som var nära att göra mål för ÖSK.

AIK ligger just nu tvåa, men Häcken och Malmö spelar imorrn. Häcken har ett derby mot IFK Göteborg så man kan ju hoppas på derbynerver och att BKH tappar pinnar!

Nu blir det mer plugg, imorgon tenta. Usch.

På återseende!

 

Affe

Annonser
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: